Nadat je als partner de Trade in module hebt ontvangen is het belangrijk om te zorgen dat zoveel mogelijk klanten en website bezoekers deze module te zien krijgen! Hierdoor al het aantal aanvragen enorm toenemen en daardoor zul je uiteindelijk meer commissie ontvangen.

Promotie mogelijkheden voor de Trade in module:

  • Links toevoegen in het menu: verwerk in het menu bijvoorbeeld een linkje naar “Apparaten verkopen” (dit zou erg prominent kunnen). Zo heeft Fixje.nl een heel groot menu met zelfs de mogelijkheid om direct naar het apparaat te navigeren (zeer uitgebreid) en Partly.nl heeft gekozen voor een simpele oplossing om met de tekst “Verkopen” te navigeren naar de Trade in module. Sinds beide sites deze wijziging hebben doorgevoerd neemt het aantal Trade in aanvragen snel toe.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
  • Banner op de homepage: de homepage is de meest bezochte en belangrijkste pagina van een website. We adviseren daarom om ook hier de Trade in module te promoten, zodat zo veel mogelijk mensen doorklikken en uiteindelijk ook een aanvraag indienen.
  • Links in de footer: de footer is de onderkant van de site en wordt alsnog door veel mensen gebruikt om te navigeren, net als een menu. Promoot ook hier de Trade in module voor maximaal bereik.
  • Social Media Posts: veel bedrijven hebben veel volgers en interactie op Social Media. Het is daarom belangrijk om ook op Social Media zoals FaceBook, Instagram, Google Business, YouTube en zelfs op LinkedIn de Trade in module van je eigen bedrijf te promoten!
  • Nieuwsbrief item: hiermee kan je jouw vaste klanten eenvoudig laten zien dat het via jullie bedrijf nu mogelijk is om apparaten in te ruilen voor geld. Zeker wanneer klanten vaker worden geïnformeerd via de nieuwsbrief blijven ze dit onthouden. Zo zal je er in de toekomst steeds meer voordeel van gaan krijgen.
  • Flyer voor bij bestellingen / orders: Een “ouderwetse” flyer kan in veel gevallen klanten stimuleren om oude apparaten te verkopen. Fixje stuurt onderstaande flyer bijvoorbeeld bij al haar bestellingen mee. Via de QR-code komen klanten direct op de Trade in module en kunnen klanten direct zien wat de waarde van het device is.
Voorbeeld flyer tradein.nl