Uncategorized

MacBook leegmaken voor verkoop

Het voorbereiden van je MacBook voor verkoop is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je persoonlijke gegevens beschermd blijven en de nieuwe eigenaar met een schone lei kan beginnen. In 4 simpele stappen leggen wij je uit hoe je dit eenvoudig kunt doen.

MacBook leegmaken voor verkoop: 4 stappen

Volg de 4 onderstaande stappen om je MacBook leeg te maken voor verkoop.

 1.  Maak een back-up
  Je wilt zeker weten dat je geen belangrijke gegevens verliest wanneer jij je MacBook leegmaakt. Maak van tevoren dus altijd een back-up met bijvoorbeeld Time Machine, dit is een ingebouwde back-uptool van macOS.

  Maak eventueel eerst nog een back-up van je huidige Mac. Sluit je een externe schijf aan op je MacBook. Ga naar  > Systeemvoorkeuren > Time Machine. Klik op 'Selecteer een schijf' en kies je schijf. Schakel Time Machine in en start het back-upproces.

 2. Schakel 'Zoek mijn Mac' en iCloud
  Voordat je je MacBook terugzet naar fabrieksinstellingen is het belangrijk om de functie 'Zoek mijn Mac' uit te schakelen. Dit doe je als volgt,  > Systeemvoorkeuren > Apple-ID > iCloud en vink de optie 'Zoek mijn Mac' uit. Daarna kan je de iCloud verwijderen. Ga naar  > Systeemvoorkeuren > Apple-ID en klik daarna op 'Log uit'.
 3. Log uit bij Apple-diensten
  iTunes: Open iTunes, ga naar Account > Machtigingen > Trek machtiging computer in.
  iMessage: Open Berichten, ga naar Berichten > Voorkeuren > iMessage en klik op 'Log uit'.
 4. Wis de harde schijf en installeer macOS opnieuw 
  Het laatste wat je wilt doen is de harde schijf wissen en macOS opnieuw installeren. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe eigenaar een schone installatie heeft. Start je MacBook op in Recovery Mode door de MacBook opnieuw op te starten en Command (⌘) + R ingedrukt te houden totdat het Apple logo verschijnt. Kies in het macOS-hulpprogramma's venster 'Schijfhulpprogramma' en klik op 'Ga door'. Selecteer je start-up schijf (meestal 'Macintosh HD'), ga naar het tabblad 'Wissen', kies een format (APFS is aanbevolen voor SSD's) en klik op 'Wis'. Na het wissen, sluit Schijfhulpprogramma en kies 'Installeer macOS opnieuw' uit het macOS-hulpprogramma's venster.

  Volg de instructies om een nieuwe installatie van macOS uit te voeren. Zet de MacBook uit zodra het installatieproces vraagt om je land te selecteren. Zo kan de nieuwe eigenaar de set-up voltooien.

Je MacBook is klaar voor verkoop.

Door deze stappen uit te voeren, verwijder je alle persoonlijke gegevens van je MacBook en herstel je het apparaat naar zijn oorspronkelijke staat, waardoor het veilig is om te verkopen! Vergeet bij het opsturen van je MacBook niet je oplader op te sturen.

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *